Южна Корея е дала предупредителни изстрели срещу руски военни самолети

OFFNews 23 юли 2019 в 10:17 3078 0

Снимка Pixabay

Южнокорейски военни са дали предупредителни изстрели срещу руски военен самолет, навлязъл в южнокорейското въздушно пространство днес, предадоха БТА и Асошиейтед прес, като цитират министерството на отбраната в Сеул.

За първи път руски военен самолет нарушава южнокорейското въздушно пространство, заявил служител от министерството.
Първоначално три руски военни самолета нарушили въздушната зона за идентификация над морето до източния бряг на Южна Корея, преди един от тях да навлезе в южнокорейското въздушно пространство, посочи министерството на отбраната в Сеул. Тогава южнокорейски изтребители се вдигнали и дали предупредителни изстрели.

Руският самолет напуснал района, но след това се върнал и нарушил за втори път южнокорейското въздушно пространство по-късно днес. В отговор южнокорейски изтребители отново дали предупредителни изстрели.

Трите руски самолета нарушили южнокорейската въздушна зона за идентификация заедно с три китайски военни самолета. Не е известно дали двете страни са направили това умишлено, каза южнокорейският служител.

Министерството на отбраната в Сеул се готви да извика представители на руското и на китайското посолство по-късно днес, за да изрази официален протест, добавя АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови