Quantcast

"Ислямска държава" твърди, че до 1 година ще има атомна бомба

ОFFNews Последна промяна на 23 май 2015 в 08:57 6669 11

Терористите от групировката "Ислямска държава" разпространяват информация в интернет, че до една година ще бъдат способни да закупят атомна бомба от Пакистан, твърди в. "Индипендънт".

Изданието определя амбициите на ИД като преувеличени. Въпреки това джихадистите твърдят в пропагандата си, че са се издигнали до „най-експлозивната ислямска групировка в съвременния свят“ и имат намерението да еволюираt в „най-експлозивното ислямско движение, което светът изобщо някога е виждал“.

В материала, носещ името "Перфектната буря", пише как въоръжени групировки като "Боко Харам", които обявиха верността си към ИД, и други се обединяват в Близкия Изток, Африка и Азия, за да създадат единна глобална организация.

Вестникът добавя, че терористите казват, че имат танкове, противотанкови оръжия, ракетни системи, противовъздушни оръжия, дошли от САЩ и Иран и е време да се сдобие с нещо по-силно, а именно атомна бомба.

„Ислямска държава“ има милиарди долари, така че може да поиска от своите съюзници в Пакистан да закупи ядрено устройство през търговците на оръжие, свързани с корумпираните чиновници в региона“, твърди пропагандата на джихадистите.

Според изданието към момента такова нещо все още не е по силите на ИД, но атомната заплаха е най-големият страх на западните разузнавания. И въпреки че сега за джихадистите е невъзможно да закупят атомна бомба, то преди година то беше още по-невъзможно, а групировката става все по-добре финансирана.

Приходите ѝ от продажба на петрол, исторически артефакти и събиране на данъци се изчисляват на над 2 милиарда годишно, въпреки че точната цифра не е сигурна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.05 2015 в 16:40

Айде пак фанатични брътвежи. Тия знаят ли откъде им идва религията, в името на която избиват и изнасилват наред? Очевидно не, но това е маловажно. Важното е, че избиват и изнасилват наред. Чакам с нетърпение деня, в който на НАТО ще им писне от тия амеби и ще ги прати при "баща им". А тия заплахи и тва ядрено оръже, което халюцинират, да им го заврат в кУр..ана. Дано да е скоро, мамичката им фанатизирана. Човешкият живот трябва да се цени и да се защитава, но тия отдавна загубиха правото да се смятат за хора.

23.05 2015 в 16:06

Тази изкуствено създадена групировка съществува само за да плашат хората с нея. Тия тапаци нямат акъл обувките да си вържат па какво остава с атомна бомба или пък ядрена програма да работят....

23.05 2015 в 15:44

ИД - най-верния съюзник на Русия. Сигурен съм, че прегладнелите руснаци ще почнат да изнудват Запада с атомното оръжие на ИД както го прави чрез Иран в момента.

23.05 2015 в 14:47

Дръжки. Широкомащабна операция на НАТО и за 2 часа са разпирдошинени. Но мисля, че самите мюсюлмански държави трябва да се справят с тях, за да не се радикализират срещу западния свят тези промити мозъци.

23.05 2015 в 13:41

Чак и несъгласни има с това, че не трябва да им се дава трибуна. Аре бе, отворковци, аре обяснете що трябва да се публикуват тия. Или просто от фейса останали тикове са тва?

23.05 2015 в 12:18

оръжия, дошли от САЩ и Иран
---------------------------------
Е какво ще кажете сега Соросоиди Американски ??
Кой създаде тази групировка ? - Бараката с 500 милиона първоначален капитал , Оръжия и може би инструктори .

23.05 2015 в 11:16

Приходите ѝ от продажба на ..., исторически артефакти --- трошат едно продават десет...

23.05 2015 в 11:06

Вместо да ги смажат, светът само ги гледа ненормалниците от ИД...

23.05 2015 в 10:57

Бе много интересно, вие медиите що им давате трибуна на тия?

23.05 2015 в 10:50

Американска пропаганда за да оправдаят още няколко инвазии кадето им е кеф....