Ханес Свобода към правителството: Разграничете се от "Атака"

Последна промяна на 02 юли 2013 в 12:13 4985 8

Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС
Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС

Часове преди очаквания дебат за България в Европарламента лидерът на социалистите Ханес Свобода призова българското правителство да се разграничи от политиката на "Атака", съобщи БНР.

На пресконференция в Страсбург Свобода бе питан дали не легитимира сътрудничеството на правителството с "Атака" заради това, че при тройната коалиция, фирмата, в която е работила съпругата му, е получила голяма обществена поръчка у нас:

Аз не съм легитимирал нищо - не и сътрудничество с "Атака". Вече казах, че българското правителство трябва да се разграничи от всички политики на тази партия и това е много ясно. "Атака" не споделя нашите ценности и ние няма как да споделим нейните.

Свобода добави, че не е бил против дебати за България, а против това те да се провеждат днес - защото, според него, по-подходящо би било дискусията в пленарна зала да бъде през септември - след обсъждания в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2013 в 18:01

това не трябваше да е отгоро на теб а просто коментар за независимоста на ханес и стнаишеф от черните каси И на сименс ...

02.07 2013 в 18:01

к.у.р.в.и, пийте, яжте, сименс черпи...

02.07 2013 в 14:45

А защо не и от БСП и от ДПС, другарю Свобода ? Защо не от мафията ? Или с нея може ?

02.07 2013 в 14:18

Атака се бори за власт...видяхме ги колко бързо се хващат за глезените, като се отдаде възможност да имат глас.

02.07 2013 в 14:08

От къде на къде някой от вън ще дава акъл какво да правим ние в нашата си страна? И освен това тоя Свобода въобще знае ли Атака за какво се бори и каква програма има или просто се ориентира по етикетите, които медиите лепят без много-много да мислят? Аман от вмешателства, тези хора наистина смятат България за своя колония.

02.07 2013 в 13:14

ДПС отдавна са се разграничили. Според Местан това са "партии антагонисти и между тях не може , няма и не може да има никакви форми на колаборация". Остава довечера Станишев да тегли една прочувствена реч в "Лице в Лице" при Митко и Цветанка, да се разграничи едно хубаво. И от утре силно разграничени от "Атака", да разчитат на кворум именно от нея.

02.07 2013 в 12:47

Лицемер и лобист! Ще чакаме до септември...
Кой впрочем му зададе въпроса, от който лъсва конфликта на интереси? Наш журналисти ли?

02.07 2013 в 12:27

На думи е лесно да се каже "Разграничете се", но ако Станишев го направи на дело, ще изгуби парламентарната подкрепа на Атака, а след това и властта, в която се е впил като гладно теле за виме.