Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Германия е замразила близо 100 милиона евро руски банкови активи

OFFNews 30 март 2022 в 19:02 1134 0

Германия е замразила близо 100 милиона евро банкови активи на руски олигарси на своя територия от началото на войната в Украйна, съобщи днес федералното министерство на финансите, предаде БТА.

От отговор на финансовото ведомството, изпратен до депутата от партия "Левите" Паскал Майзер, става ясно, че размерът на замразените средства е 95 514 306,40 евро. Сума е получена въз основа на декларации, направени от германски кредитни институции пред Германската федерална банка.

Майзер е поискал да му бъдат съобщени подробностите - брой лица, институции, които са свързани с тези дълготрайни активи. Но държавният секретар по финансите Флориан Тонкар е заявил в писмен отговор до него, че тези детайли не могат да бъдат разкрити.

След обявяването на различните пакети санкции, насочени срещу Русия във връзка с нахлуването й в Украйна, Германия беше особено дискретна относно предприетите действия. Берлин не е съобщил публично за изземване на имущество, например имоти или яхти, за разлика от други страни от ЕС, пише АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews