Форумът в Давос започва без Тръмп, Мей и Макрон

OFFNews 22 януари 2019 в 07:53 2401 1

Световни политически и бизнес лидери се събират в швейцарския град Давос днес, в Световния икономически форум няма да участват американският президент Доналд Тръмп, френският му колега Еманюел Макрон и британският министър-председател Тереза Мей. От участие във форума се е отказал и премиерът Бойко Борисов. 

Основната тема на форума е глобализацията в периода на четвъртата индустриална революция. Забавеният икономически растеж, търговските войни и Брекзит са сред другите важни въпроси, които ще бъдат обсъдени. Световният икономически форум в Давос ще продължи до 25 януари.

Около 3000 души, сред които над 100 държавни и правителствени ръководители, ще вземат участие в срещата. В Давос се очаква да пристигнат канцлерът на Германия Ангела Меркел и премиерите на Израел, Япония и Италия - Бенямин Нетаняху, Шиндзо Абе и Джузепе Конте. Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро ще изнесе реч, а със специално послание към участниците във форума ще се обърне вицепрезидентът на Китай Ван Цишан. 

Форумът в Давос е годишна среща на представители на световния политически и бизнес елит. От 80-те години на миналия век мероприятието има статут на едно от главните международни събития на годината, припомня БНТ. Освен политици и бизнесмени, в дискусиите участват представители на обществени организации, научните среди, културни деятели и ръководители на медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews