Еманюел Макрон прописа на български във Фейсбук

OFFNews 22 февруари 2024 в 17:44 2525 2

Макрон посреща Николай Денков

Снимка БТА

Макрон посреща Николай Денков

"Заедно ние ще продължим да вървим напред в името на европейската сигурност и отбрана, и за нашия енергиен суверенитет, най-вече чрез ядрената енергия." Това посочва президентът на Франция Еманюел Макрон в публикация на български език в своя Фейсбук. Вчера премиерът Николай Денков беше на еднодневно посещение в Париж за среща с президента на Франция.

"Скъпи Николай, благодаря Ви, че дойдохте в Париж и че поведохте тази смела борба за реформи и проевропейска политика за България и за Европа", написа френският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

3

Far Rider

23.02 2024 в 10:36

Ето какво е искал да каже Макрон: Браво, Денков! От 8 месеца говорите, че сте евро-атлантици, но по ваше настояване дерогацията продължава и купувате руски нефт за милиарди които отиват в хазната на Путин. 3 месеца не може да изпратите 100 разпадащи се от ръжда БТР на Украйна. Представям си как ще реагирате когато септември (по стара традиция с 9. 9. 44) руснаците влязат в България.

1000

2

Зла свекърва

23.02 2024 в 07:47

Журналистите днес трябва много да скучаят. Няма я Тиквата да говори "шменти капели", или "когато чуя "конграчюлейшънс и спирам да слушам". Няма я онази спортна министърка със странния изказ.

В същото време е интересно да се види, че когато българите издигнем почтени и ерудирани хора да ни представляват, международния престиж на България се увеличава.

Голям трябва да е Денков, щом е мотивирал и френския президент да пропише на български.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика