Джо Байдън и Камала Харис станаха ''личност на годината'' на Time

Леброн Джеймс е спортистът на 2020 г. за списанието, BTS - група на годината

OFFNews 11 декември 2020 в 09:03 1794 0

Новоизбраният американски президент Джо Байдън и вицепрезидентът му Камала Харис бяха определени за Личност на годината на сп. Time за 2020 г., съобщава Би Би Си.

Двамата демократи се пребориха с други трима финалисти: медиците на първа линия и д-р Антъни Фаучи; движението за расова справедливост, започнало след убийството на чернокожия Джордж Флойд, и президентът Доналд Тръмп, който загуби битката за Белия дом.

Сп. Time избира най-влиятелната личност на годината от 1927 г.

"За промяната на американската история, за това, че ни показаха, че силите на съпричастността са по-големи от яростта на разделението, за споделянето на визията за изцеление на страдащия свят Джо Байдън и Камала Харис са Личност на годината за 2020 година на TIME", написа главният редактор на списанието Едуард Фелсентал.

78-годишният демократ и бъдещ 46-и президент и първата жена, избрана за вицепрезидент ще положат клетва на на 20 януари.

Спортист на годината на Time стана баскетболистът Леброн Джеймс. За отличието допринесоха публични му кампании за борба с расовата дискриминация в САЩ, както и за увеличаване на избирателната активност.

Джеймс беше обявен за най-полезен играч на финалите на НБА през октомври. Той е четирикратен шампион в Лигата (два пъти с Маями, веднъж с Кливланд и сега с Лейкърс), а Леброн за четвърти път спечели наградата за най-стойностен играч (MVP) във финалната серия, ставайки първият баскетболист в историята, получил това отличие с три различни отбори.

Единствено Майкъл Джордан има повече такива награди - шест.

Артист на годината е Кей-поп групата BTS. Групата дебютира през 2013 г. Миналия месец получи първата номинация в основна категория на наградите "Грами" за корейска група, а през лятото песента им на английски език "Dynamite" оглави класацията на сп. "Билборд" за сингли.

"BTS не е само най-изявената кей-поп гурпа в класациите. Тя стана най-известната група в света - точка - пише Раиса Брюнър от сп. "Тайм" в представянето на седемте момчета. - И те постигнаха това в година, определяна от трудности, в която светът спря и всички трудно поддържат връзките си."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !