Дубай с идея за подводен тенис корт

OFFNews 15 май 2015 в 11:52 6803 4

За Дубай необичайните сгради, конструкции и идеи на архитекти не са нещо странно. През 2005 г. на върха на един от най-високите хотели в света - Бурдж ал-Араб, е построен корт, който да промотира тенис шампионата в Дубай. Сега, 10 години по-късно, архитект от Полша е предложил нов любопитен проект - корт под морето, съобщава Business Insider.

Кристоф Котала, който е учил в университети в Лондон, Полша и Германия, е представил проект за подводен тенис комплекс, който може да се изгради между Бурдж ал-Араб и остров Палм Джумейра. 

Идеята на архитекта е да има 7 корта, спортна арена и аквариум, който ще допринесе за атмосферата на зрителите, а и на играчите, които постоянно ще могат да се любуват на морския свят около себе си. 

Това също така ще създаде илюзия и да естествен атол (вид нисък коралов остров). 

Реализирането на толкова сложен план ще е трудно. За целта ще трябва да се преодолеят и някои инженерни предизвикателства, включително създаването на достатъчно голямо парче стъкло, за да обхване цялата структура, но и същевременно достатъчно здраво, за да издържи на налягането на водата. 

Архитектът на проекта е убеден, че ако идеята му се реализира, то арената ще бъде идеално място за турнири от Големия шлем. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови