Белгийски бизнесмен намерен мъртъв на улица срещу Кремъл

OFFNews 30 август 2018 в 14:15 2590 0

Снимка ТАСС

Белгийски бизнесмен бе намерен мъртъв в Москва.

Руската ТАСС съобщи, че Бруно Чарлз Де Куман (61 г.) - вицепрезидент по изследванията и развитието на руския Новолипецки металургичен комбинат (НЛМК) - е паднал паднал от жилищен блок в центъра на руската столица и подчерта, че случаят не е криминален, а нещастен. Така казали полицейски източници, които обаче медията не цитира поименно.

Обстоятелствата около смъртта остават неясни, пише обаче Би Би Си. Тече разследване.

Тялото на бизнесмена било открито край 12-етажна сграда срещу Кремъл. При първоначалния оглед на жилището му не били открити следи от борба, всичко вътре изглеждало наред, казали източници от правоохранителните органи, които руските медии не цитират.

НМЛК е собственост на Владимир Лисин - един от най-богатите руски олигарси, според сп. „Форбс“. Компанията има 2500 служители в Европа, 1000 от тях са в Белгия. Тя потвърди за смъртта на Де Куман и изказа съболезнованията си към близките му.

В текста на изявлението се посочва изрично, че компанията "няма да коментира подробности, свързани с трагедията преди изясняването на всички обстоятелства".

Наскоро Лисин загуби 4% от личното си богатство - над 800 млн. долара, след като икономическият съветник на президента Владимир Путин предложи увеличения на таксите за минните компании. Съветници на Путин увериха, че парите ще се използват за увеличение на социални плащания. 

Лисин е един от най-яростните критици на плана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови