Хавлиеният плат - в ТОП трендовете за лято 2021

OFFNews 12 юли 2021 в 16:49 6707 0

Един от очарователните навици на модата е, че тя се завръща. На 10, на 20, а по някога и на 70 години ни изненадва с нов тренд, който се оказва добре забравена тенденция от миналото. Ето, например - хавлиеният плат! Тази гальовна тъкан, която познаваме добре в ежедневието си, е един от хитовете на тази година!

Винаги сме знаели добре, че модата не е само индустрия на суетата, но съчетание на усещане за стил и адекватност. Дизайнерите като че ли са били наясно с капризите, които времето ще покаже през лятото, и са заложили на познатата материя в колекцията си.

Тъканта, от която се произвеждат обикновено халати за баня и кърпи за ръце, днес е част от ежедневното облекло. Ще я видите под формата на приятни къси рокли, мъжки ризи, плажни комплекти в две части и това не е модна революция! Киноманите са виждали подобни решения във филмите от младостта на Ален Делон и сър Шон Конъри, т.е. 70-те години на миналия век.

Дизайнерите може би дори малко закъсняха. Хавлиеният плат, когото познавачите наричат тъкан „фроте” (от френската дума frotté - "настърган"), е материя с изключителна практичност. Това обещава, че ще се използва повече от един сезон. Той е не само пухкав от двете страни, но и хипоалергенен и хигроскопичен – поема големи количества вода. Тези негови свойства обясняват защо се използва и в производството на халати за баня и хавлии.

Фроте материята има още много предимства, които я правят фаворит за марките, заложили на еко производството и звездите, които демонстрират здравословен начин на живот. Изработва се от памук, но и от други естествени влакна като коприна, лен и бамбук. В производството на хавлиения план не се използват токсини. Той не е благоприятна среда за акари и микроорганизми. Като всеки материал с натурален произход е истински терморегулатор: В жегата ще те спаси от прегряване, а когато завали или захладнее, ще те обгърне като в нежна прегръдка. Толкова е надежден, че от него вече се правят леки палта за преходните сезони. Не е изненада, че модни икони като Хейли Бийбър, Риана и Ким Кардашиан избират дрехи от хавлиен плат, както когато спортуват на открито, така и когато се забавляват до басейна или посещават спортни и светски мероприятия.

Подкрепени от авторитетни издания като „Воуг”, модните брандове заложиха на фроте изделията, съобразявайки се и с „новата реалност”. На пазара ще срещнете богатство от продукти, направени от хавлен плат - плажни комплекти в две части, шапки, спортни екипи, пантофи, чехли, джапанки и дори – дамаска за мебели и спално бельо.

Фроте материята е удобство, което никога няма да раздразни кожата и лесно се поддържа. Трябва да спазвате само щадящ режим, когато я перете, сушите и гладите. Не се притеснявайте, че дрехите ви ще изгубят мекотата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!