Франция забрани анорексични модели по подиумите

Последна промяна на 06 май 2017 в 11:35 4749 2

Снимка Instagram

Във Франция влезе в сила норма, според която нездрави на вид манекени нямат право да дефилират по модните подиуми, съобщи Би Би Си.

Министерството на здравеопазването заяви, че целта е да се бори с хранителните разстройства и недостъпните идеали за красота.

Всеки модел трябва да има сертификат от лекар, на който да пише, че цялостното физическо здраве е добро, а индексът на телесните мазнини да отговаря на височината му. Освен това, лекарите ще вземат под внимание възрастта на манекените, както и формата на телата им.

От 1-ви октомври ще бъде въведено ограничение и в обработката на снимките на моделите. Всяко едно изображение, което е било манипулирано, ще бъде ретуширано. Причината е, че на снимките манекените също изглеждат изключително слаби.

Работодателите, които нарушават закона ще бъдат глобявани с до 75 000 евро и с до шест месеца затвор.

"Показването на нереалистични образи на телата води до чувство на неудовлетвореност спрямо външния вид и ниско самочувствие, което може да повлияе на поведението, свързано със здравето", заяви френският министър на социалните въпроси и здравеопазването Марисол Турейн в изявление в петък.

Франция не е първата страна, която въвежда закони за модели с поднормено тегло - Италия, Испания и Израел също са взели подобни мерки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4009

1

случайно прочетох

06.05 2017 в 11:53

"Франция забрани аноресични модели по подиумите"?

OFFNEWS, изпаднало е К-то.