Вон и Милър спечелиха в спусканията

Васил Георгиев 03 декември 2011 в 16:51 1972 0

Lindsey-Vonn
Lindsey-Vonn

С триумф на американските суперзвезди Линдзи Вон и Боде Милър завършиха спусканията за Световните купи при алпийките и алпийците.

В канадския зимен център Лейк Луиз се проведе първото спускане за сезона при дамите. 27-годишната Вон отвя конкуренцията, преодолявайки три километровото трасе за 1:53,19 минути. Ледената кралица, която преди дни обяви, че се развежда, остави на почти две секунди втората - изненадата в състезанието Тина Вайратер.

22-годишната алпийка от Лихтенщайн стигна до първия си подиум в старт за Световната купа, след като се пусна по трасето с №40. Дъщерята на олимпийската шампионка от Лейк Плесид през 1980 г. Хани Венцел и бившия австрийски скиор Харти Вайратер успя да се вмъкне пред Доминик Жизен от Швейцария, останала трета.

"Преди старта си повтарях, че трябва да дам всичко от себе си - коментира след състезанието Вон, която стигна до деветата си победа в Лейк Луиз и своя 43-а за Световната купа в кариерата си. - Ските са това, което най-добре работи в моя живот. Едва ли бих могла да се спусна по това трасе по-добре. Най-хубавото е, че тази победа дойде в тежък момент в живота ми".

През седмицата чаровната американка обяви, че се развежда със своя съпруг и треньор Томас Вон. Състезанието се оказа провал за най-добрата приятелка в кервана на Линдзи Вон - носителката на Световната купа за миналия сезон Мария Рийш. Германката трябваше а се задоволи с деветото място в класирането и изоставане от 2,47 секунди от Вон. Във временното класиране за Световната купа лидерка е германката Виктория Ребенсбург, която остана четвърта в Лейк Луиз, с 230 точки. Вон е втора с 222, а австрийката Елизабет Гьоргъл е трета със 151 гочки.

В спускането при мъжете, което се проведе в Бийвър Крийк над всички бе Боде Милър. 34-годишният алпиец регистрира 33-ия си успех в старт за Световната купа, като спечели за трети път в кариерата си спускане на тази писта. "Лудият" американец преодоля трасето за 1:48.82 минути. Второто място остана за Бийт Феуз от Швейцария (1:43.86 минути). Място на подиума намери и австриецът Клаус Крьол, който спря хронометрите на 1:43.96 минути. В класирането за Световната купа след четири старта лидер е Дидие Кюш от Швейцария с 209 точки. Милър е втори със 187, а Аксел Лунд Свиндал от Норвегия е трети със 185 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови