Волейболистките ни с втора победа на Гран при срещу Куба

Кирил Хараланов 04 август 2013 в 17:33 809 0

България-Куба 3:0 гейма. Снимка: fibv.org
България-Куба 3:0 гейма. Снимка: fibv.org
Националният отбор по волейбол на България за жени записа втора поредна победа в най-силния турнир в света - Гран при. Момичетата на селекционера Марчело Абонданца премазаха Куба с 3:0 (25:8, 25:15, 25:16) само за 57 минути игра в мач от 3-ия кръг на Група D. Срещата се игра в зала "Макао Форум" в Макао пред 2800 зрители.
 

Българските момичета бяха с няколко класи над кубинките. Основното оръжие на нашите бе силният сервиз на Добриана Рабаджиева и перфектната блокада на целия отбор.

Първият гейм бе феноменален за България. Нашите момичета поведоха с 4:0 точки. След това нашите момичета продължиха да бъдат безапелационни и взема частта с 25:8.

Втората част отново започна страхотна за българките. При първото техническо прекъсване нашите водеха с 8:2, а при второто с 16:8. След това "лъвиците" продължиха да увеличават преднината и гейма завърши 25:15 в наша полза.

Финалният трети гейм също бе изцяло под наш контрол. Състезателките на Куба и не успяха да намерят играта си, а нашите момичета бяха вдъхновени от представянето си. Логично третата част също бе за България - 25:16.

Най-резултатни в нашия тим бяха Елица Василева с 14 точки и Добриана Рабаджиева с 11.

През следващия уикенд от 9 до 11 август отборът на България се мести в Пуерто Рико. Там отборът ще участва в предварителна Група G с отборите на Пуерто Рико, Бразилия и Доминиканската република. В турнира Гран при се прави класиране, което обхваща всички предварителни групи и така се определят финалистите в турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови