ВК Левски и Владо Николов правят волейболно училище в София

OFFNews 17 октомври 2015 в 17:06 6091 0

Капитанът на "лъвовете" Владимир Николов ще ги изведе във важен 1/2-финален двубой от Евроволей 2015

Капитанът на волейболния ни национален отбор и президент на ВК Левски Владимир Николов ще основне волейболно училище съвместно с клуба.

Школата ще носи името на Николов. Талантливите юноши в училището веднага ще получат възможност за игра в представителните гарнитури на ВК Левски, а от следващата година клубът ще стартира и в първенство за аматьори.

"В последните няколко дни ми задават един голям въпрос: Къде можем да играем волейбол като вас!? При това ми го задават както родители, решили да насочат децата си към този велик спорт, така и хора на по 20-30 години, запалили се да се научат да играят волейбол. Затова ми хрумна идеята да създадем истинско волейболно училище към ВК Левски София, клубът, на който съм ръководител. Не просто поредната детско-юношеска школа, а училище, в което всеки от 5 до 55-годишна възраст да може да дойде и да научи тънкостите на този спорт", заяви Владо Николов. 

"И за да се знае, че всичко е сериозно, ще дам името си на това училище. Така ще гарантирам, че всеки, който запише детето си да тренира или реши сам той да дойде да играе волейбол, ще намери онова, което търси в залата! Ще намери треньори, които знаят как да преподават волейбола, ще намери условия, ще играе на чисто и топло! Защото може да не ви се вярва, но днес в София няма нито една отоплена волейболна зала!", каза още 38-годишният волейболист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието