Васил Божков: ЦСКА започва от "А" окръжна група

OFFNews 20 юни 2015 в 16:40 8203 12

Васил Божков заедно с легендарния български футболист и треньор на ЦСКА и националния отбор Димитър Пенев

Васил Божков обяви, че ЦСКА ще бъде "възроден" от "А" окръжна футболна група. Бизнесменът изцяло поема издръжката на клуба.

В официално становище до медиите той признава, че това е единственият нормален начин за изграждането на футболния клуб, който изпадна в тежко финансово състояние и е лишен от лиценз за А група.

"ЦСКА вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който това може да се случи е само един – да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно – ред и дисциплина", се казва в становище на Божков, разпространено от "Нове холдинг".

"От днес ЦСКА ще работи за ЦСКА. Промените в начина, по който е управляван 31-кратния шампион на България ще има и те ще са драстични. Предстоят много трудности и препятствия, които са преодолими само ако има обща воля и цел, зад която да застанат всички, свързани с клуба", добавя той.

"В името на морала и законността ЦСКА ще започне своето възраждане от "А" окръжна футболна група", заяви Васил Божков.

Пълното съобщение без редакция:

До спортната общественост и спортните медии

Уважаеми привърженици и медии,

ЦСКА вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който това може да се случи е само един – да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно – ред и дисциплина. От днес ЦСКА ще работи за ЦСКА. Промените в начина, по който е управляван 31 кратния шампион на България ще има и те ще са драстични. Предстоят много трудности и препятствия, които са преодолими само ако има обща воля и цел, зад която да застанат всички, свързани с клуба.

В името на морала и законноста ЦСКА ще започне своето възраждане от А окръжна футболна група.

През последните два месеца г-н Васил Божков бе упорито канен и многократно обявяван като новият собственик на ПФК ЦСКА.

Днес, 20.06.2015 г., бе проведена поредната среща с представители на привържениците на ЦСКА. След нея господин Божков официално заявява своята позиция и тя е, че ще подкрепя клуба през целият му път до мястото, което заслужава, а именно елита на българския и европейския футбол.

Подробностите около структурирането и организацията на ЦСКА София ще бъдат обявени през следващата седмица.

Борислав Петров
ПР на господин Васил Божков
20.06.2015г
София

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!