Васил Божков: ЦСКА започва от "А" окръжна група

OFFNews Последна промяна на 20 юни 2015 в 16:40 7260 12

Васил Божков заедно с легендарния български футболист и треньор на ЦСКА и националния отбор Димитър Пенев

Васил Божков обяви, че ЦСКА ще бъде "възроден" от "А" окръжна футболна група. Бизнесменът изцяло поема издръжката на клуба.

В официално становище до медиите той признава, че това е единственият нормален начин за изграждането на футболния клуб, който изпадна в тежко финансово състояние и е лишен от лиценз за А група.

"ЦСКА вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който това може да се случи е само един – да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно – ред и дисциплина", се казва в становище на Божков, разпространено от "Нове холдинг".

"От днес ЦСКА ще работи за ЦСКА. Промените в начина, по който е управляван 31-кратния шампион на България ще има и те ще са драстични. Предстоят много трудности и препятствия, които са преодолими само ако има обща воля и цел, зад която да застанат всички, свързани с клуба", добавя той.

"В името на морала и законността ЦСКА ще започне своето възраждане от "А" окръжна футболна група", заяви Васил Божков.

Пълното съобщение без редакция:

До спортната общественост и спортните медии

Уважаеми привърженици и медии,

ЦСКА вече не се нуждае от спасяване, а от възраждане. Начинът, по който това може да се случи е само един – да се обърнем към традициите, създали най-титулувания клуб в българската футболна история, а именно – ред и дисциплина. От днес ЦСКА ще работи за ЦСКА. Промените в начина, по който е управляван 31 кратния шампион на България ще има и те ще са драстични. Предстоят много трудности и препятствия, които са преодолими само ако има обща воля и цел, зад която да застанат всички, свързани с клуба.

В името на морала и законноста ЦСКА ще започне своето възраждане от А окръжна футболна група.

През последните два месеца г-н Васил Божков бе упорито канен и многократно обявяван като новият собственик на ПФК ЦСКА.

Днес, 20.06.2015 г., бе проведена поредната среща с представители на привържениците на ЦСКА. След нея господин Божков официално заявява своята позиция и тя е, че ще подкрепя клуба през целият му път до мястото, което заслужава, а именно елита на българския и европейския футбол.

Подробностите около структурирането и организацията на ЦСКА София ще бъдат обявени през следващата седмица.

Борислав Петров
ПР на господин Васил Божков
20.06.2015г
София

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.06 2015 в 02:10

Чорбата да духа супата. Най-гнусния отбор в българския футбол изобщо. Между другото Сидеров е и цесекар. Омерзен съм.

21.06 2015 в 22:18

ЦСКА е отбора на комунистическия Варшавски договор, същия Варшавски договор, който удави в кръв „Пражката пролет”. # Вече сме членове на НАТО - кому е нужен ЦСКА ? # Три милиона българи емигрираха на запад, търсейки спасение от сърпа, чука, петолъчката и терористите от бригада Чавдар; чиято престъпна история се опитваме да героизираме, вместо да изхвърлим позорния комунизъм на бунището . . .

21.06 2015 в 22:17

ЦСКА е отбора на комунистическия Варшавски договор, същия Варшавски договор, който удави в кръв „Пражката пролет”. # Вече сме членове на НАТО - кому е нужен ЦСКА ? # Три милиона българи емигрираха на запад, търсейки спасение от сърпа, чука, петолъчката и терористите от бригада Чавдар; чиято престъпна история се опитваме да героизираме, вместо да изхвърлим позорния комунизъм на бунището . . .

20.06 2015 в 23:46

Сбогом свине, няма да ни липсвате! цдна умре

20.06 2015 в 20:46

Морално би било да вземе клуба да му разсрочи дълга и да плати за лиценза, а есента ЦСКА пак да е в А група останалото са шмекерии на дребно!

20.06 2015 в 19:58

Божков каквото реши, просто си го взема. Винаги е било така и така ще бъде, докато сме мафиотска държава.

20.06 2015 в 19:00

Не виждам как който и да е може да наследи активите на дадено дружество, като в същото време не приема пасивите.
Как някой може да си припише титлите на даден отбор без да "припознае" дълговете на същия. Ако това се случи това ще бъде кражна в особено големи размери: над 30 милиона, ако се вярва на последния одит.
С нетърпение оаквам да видя какво ще се случи!

20.06 2015 в 18:11

В името на морала и законността , да си плати дълговете към държавата. А държавата въпреки всичко, ще им дава базите за безплатно ползване.

20.06 2015 в 17:57

И в качеството си на какъв прави такива изявления? Също така и в качеството на какви се явяват лудерите на един куп хулигански банди(наречени фен клубове), че да "преговарят" с Божков?

Аз доколкото знам, мажоритарни собственици са Манджуков и Инджов. Нито феновете имат нещо, нито Божков. Както акциите, така и марката са тяхна собственост. Освен това и правата на футболистите също се държат от сегашния клуб ЦСКА. Тези в качеството на какви и за какво преговарят след като нямат нищо нито като материална собственост, нито като юридическо право?

20.06 2015 в 17:53

А колко морално ще е да фалират няколко десетки фирми, заради това, че ЦСКА няма да си плати и 1 лев от дължимите суми?