Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БФС официално: ЦСКА и Локомотив (Сф) вън от "А" група

Ивайло Анев 09 юни 2015 в 13:26 7341 9

Снимка БГНЕС, Архив

Лицензионната комисия към БФС публикува списък на отборите, получили лиценз за участие в "А" група и европейските клубни турнири.

С него от футболния съюз потвърждават, че към момента столичните грандове ЦСКА и Локомотив (София) нямат лицензи за следващия сезон, което значи, че няма да участват в "А" група.

Според списъка отборите, които ще могат да участват във вътрешните първенства, са "Ботев", Славия, Локомотив (Пловдив), Монтана и Хаскоо. Лиценз за евротурнирите имат Лудогорец, Берое, Литекс, "Левски" и Черно море.

В края на съобщението лицензионната комисия изрично заявява, че лиценз не може да се прехвърля от един клуб на друг, защото той предоставя правото на точно определено юридическо лице на базата на постигнати спортни резултати и изпълнени лицензионни критерии да участва в съответното първенство.

Така от комисията затварят още една врата пред ЦСКА за участие в първенството. "Червените" се надяваха да се обединят с "Литекс" и така да придобият лиценза на ловчанлии, но с днешното си съобщение от БФС категорично отхвърлят подобен сценарии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!