Васил Божков се отказа от проекта си за ЦСКА

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2015 в 13:36 6678 3

Васил Божков се отказа от проекта си за спасение на ЦСКА, в рамките на който регистрира ново дружество с името ЦСКА - "ФК ЦСКА - София".

Новината беше разпространена от "Нове Холдинг", която е едноличен собственик на "новото" ЦСКА, а в нейния Съвет на директорите влизаха Васил Божков и сина му Антон, както и Димитър Ганев и Цветомир Найденов.

"С оттеглянето си г-н Васил Божков се надява разединението в ЦСКА да остане в миналото, пожелава успех в спасяването на клуба и счита ангажиментите си към ЦСКА и привържениците му за приключени", пише в позицията, изпратена до медиите.

Според Божков така "единствената, но непреодолима пречка за възраждането на ЦСКА остана делението на хората, милеещи за ЦСКА".

Ето какво точно гласи съобщението на "Нове Холдинг" :

"Във връзка с повишения обществен интерес към бъдещето на ЦСКА, Ви информираме за следното:

Г-н Васил Божков бе многократно канен и молен лично и чрез медиите да помогне на ЦСКА. Той пое ангажимент това да се случи при пълна подкрепа от страна на привържениците, която представители на цялата червена общност заявиха категорично на многобройните срещи, проведени през последния месец. В резултат бе намерен законен и морален начин ЦСКА да бъде възроден и да започне на чисто след близо 10 годишната криза, последвала оттеглянето на г-н Божков от създаденото от него дружество.

През последните няколко дни казусът около възраждането на ЦСКА отново разедини спортната общественост. Причината бе в желаещите, индивидуално или не, да определят бъдещето на най-титулования български клуб.

Въпреки това на 25.06.2015 г. НОВЕ АД Холдинг внесе всички необходими документи за регистриране на дружеството "ФК ЦСКА-София" EАД.

За функционирането на ФК ЦСКА – София бе осигурено необходимото финасиране и бе разработен конкретен бизнес план за устойчиво развитие през следващите три години.

Така единствената, но непреодолима пречка за възраждането на ЦСКА остана делението на хората, милеещи за ЦСКА.

С оттеглянето си г-н Васил Божков се надява разединението в ЦСКА да остане в миналото, пожелава успех в спасяването на клуба и счита ангажиментите си към ЦСКА и привържениците му за приключени".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.06 2015 в 15:32

Всичките спасители на ЦСКА са хора само с собствени интереси.АКо действително някой искаше да спаси отбора,щеше да го направи преди да им отнемат лиценза!

28.06 2015 в 14:30

Черепът не обича да дели с друг, виж да преебе партньорите си е друго. Ама май и Гришата е на същия акъл.

28.06 2015 в 14:07

Да проба с ЦФКА "Средец", може да му тръгне по-добре. А може и с ЦЧКА, ч-то може да е и чорба, и череп.