Украйна не пуска спортисти на Военните игри в Сочи

OFFNews 03 февруари 2017 в 12:49 2985 1

Краси Анев ще защитава честта на Българската армия в Сочи

Украйна не пуска спортистите си на Военните игри в Сочи този месец. Това заяви началникът на руското ЦСКА. Състезанията са под надслов "Дружба чрез спорт". Международният съвет на военен спорт е третата най-голяма организация в света след МОК и Международната федерация за студентски спорт.

Според руснаците спортистите на Украйна са изявили желание да дойдат и страдат доста заради забраната, спусната им отгоре. "ЦСКА Украйна на практика беше част от армейския спорт на СССР. Всички учеха във Военният институт за физическа култура  в Санкт Петербург", сподели Баришев, началник на руското ЦСКА.

"Надяваме се, че все пак техните ръководители ще променят решението си. Украинците имат отлични шансове", добави руснакът.

Зимните световни игри събират в Сочи около 1000 военнослужещи от 20 страни. Те ще се състезават в биатлона, кънки бягане, ски, ски ориентиране, ски алпинизъм. Ще бъдат разиграни 44 комплекта медали.

България ще бъде представена от асовете ни в биатлона Краси Анев и Владо Илиев, които направиха фурор на последното европейско първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews