Владимир Илиев черпи за титлата в Руполдинг

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2017 в 16:00 1683 0

Европейският шампион по биатлон в спринта на 7,5 км Владимир Илиев ще отпразнува тази вечер в Руполдинг спечелването на трофея.

В германския зимен център националите ще се съберат в пълен състав за подготовката си за световното първенство в Хохфилцен през следващата седмица.

"Там ще бъдем на лагер до 6 февруари, а след това отиваме на световното. Ще се съберем да се почерпим. Досега нямаше време за това", споделя Илиев пред "БГ Днес".

Той разкрива и тайните на подобрените си резултати в ски бягането, което му носи вече позитиви.

"Всичко е резултат на много труд и правилна подготовка през годините. Така сме планирали и изпълнявали. Оправил съм нещата в техническа част. Има напредък и по отношение на ваксмайсторите и самите ски. Големите отбори винаги са били напред в това отношение. Всеки гледа да подобрява по малко в неговата област. Накрая се вижда резултатът.

Много малко хора успяват да комбинират силно бягане с точна стрелба. Единия елемент почти съм го усъвършенствал. Другият ми се получава в едни стартове, а в други - не. Всичко е въпрос на тренировки. Ще се старая да подобря нещата. Там са ми резервите. Наясно съм с това.

Има много малък прогрес, но не е това, което очаквах. За да си сред най-добрите, не трябва да си под 85% точна стрелба. Ако не този сезон, то следващия ще се опитам да дръпна. Сега няма много време за работа, защото състезанията са едно след друго.

Много хора ще кажат, че спринтът ми е силната дисциплина, но този сезон направих и едно силно преследване. На индивидуалния старт можех да направя нещо на европейското, но там имах малшанс с пушката.

Загубих 3:30 минути на рубежа. Иначе класирането щеше да е много по-добро. Единственият проблем е умората. Сега има няколко дни хем да почина, хем да се подготвя за световното. Трасето в Хохфилцен е едно от най-любимите ми", завършва Илиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !