ЦСКА и Черно море защитиха изгонените си национали

OFFNews 16 ноември 2016 в 19:08 2653 0

Ръководството на ЦСКА защити изгонения от лагера на националния отбор до 19 години вратар Слави Петров. Същото сториха и от Черно море по отношение на своя състезател Валентин Йосков.

Двамата млади футболисти бяха изгонени от националния отбор след европейската квалификация с Беларус в Сливен, загубена от нашите с 0:1. В официална декларация от футболния съюз хвърлиха вината върху футболистите, като ги обвиниха в отказ да играят и непрофесионално отношение. Версията на изгонените обаче се различава от тази на футболния съюз. От ЦСКА са по-остри в тона си и споделят версията на самия Петров за станалото в 60-ата минута на мача.

Ето какво разказва Петров:

"Треньорът ми каза да загрявам, защото вратарят получи контузия. Станах да загрявам, правих стречинг няколко минути и седнах, защото разбрах, че смяна няма да има. След което съотборникът ми Дани отново имаше проблеми и почти не можеше да си стъпва на крака. Треньорът ми каза да загрявам отново, станах, Дани Наумов видя, че загрявам и изкрещя, че не иска смяна.

Всички съотборници му казваха да излезе, защото не е пълноценен и не може да помогне на отбора, но той не пожела. Треньорът ми каза, че влизам, но Наумов крещеше, че не иска смяна и треньорът ми каза да изчакам. Попитах какво е това отношение и си седнах на скамейката. Не разбирам каква е тази подигравка и от какво е продиктувана, но отношението, което демонстрираха към мен, ме обиди страшно много", споделя Петров.

Подобен е и разказът на Йосков:

"Извинявам се на селекционера на националния отбор до 19 г. Ангел Стойков, че съм провокирал такава реакция от негова страна. След края на мача с Беларус си позволих да попитам каква е причината да разчита по-малко на мен при положение, че досега съм изпълнявал стриктно всички негови указания и винаги, дори и със здравословни проблеми, съм играл с националната фланелка", казва Йосков, цитиран от сайта на варненци.


"Уважаеми ръководители на родния футбол, такова отношение ли заслужава един млад и перспективен състезател? Такова унижение ли заслужава крехката му и неукрепнала психика? Отговори не искаме, отдавна ги знаем", пишат в своята декларация от ЦСКА.

"Изненадан съм от тази неприятна ситуация между Ангел Стойков и Валентин Йосков, тъй като познавам футболиста като културно и възпитано момче. Не одобрявам реакцията на Йосков да търси обяснение от треньора. Въпреки това не смятам, че разговорът им като мъже, на четири очи, е трябвало да стане достояние на медиите. Необходимо ли е по такъв начин да се съсипе кариерата на един от най-талантливите юноши в тази възраст?", казва треньорът на Черно море Георги Иванов - Гонзо пред VarnaUtre.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews