Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Скандал в националния отбор, вратар отказва да влезе

OFFNEWS 16 ноември 2016 в 12:05 4319 2

Скандал избухна в лагера в националния отбор по футбол до 19 години, който играе квалификации за Евро 2017 в Сливен. Нашите отстъпиха снощи от Беларус с 0:1 снощи.

За нарушаване на дисциплината от отбора бяха отстранени двама футболисти - резервният вратар Слави Петров и Валентин Йосков. От БФС пуснаха специална декларация, в която призовават клубовете на прегрешилите да обърнат сериозно внимание на възпитанието им.

Петров отказва да влезе в игра в 60-ата минута, за да замени контузения Даниел Наумов при резултат 0:0. Той доиграва мача на куц крак, а беларусите стигат до победен гол малко по-късно.

Ето и цялата декларация:

"Ръководството на националния отбор на България до 19 годишна възраст съобщава, че футболистите Слави Петров (ЦСКА - София) и Валентин Йосков (Черно море), които бяха част от състава за първия квалификационен кръг за Европейското първенство, са дисциплинарно отстранени от отбора и няма да получават повиквателни за следващите мачове на тима.

Причина за отстраняването на резервния вратар Слави Петров е отказът му да влезе в игра, за да замени контузения си съотборник Даниел Наумов по време на днешния двубой срещу Беларус, игран на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Валентин Йосков е отсранен за оспорване на решенията на старши-треньора Ангел Стойков.

Определяме подобно отношение към националната фланелка за срамно и недопустимо. Обръщаме се към клубовете, в чийто редици се състезават двамата, с апел, да обърнат сериозно внимание на поведението им", пишат от БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови