Стотици на велошествието в София (галерия)

OFFNews 10 април 2016 в 15:38 3679 0

Снимка Георги Палейков Булфото

Посланикът на Нидерландия Том ван Оорсхот, световният шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, заместник-кметът Тодор Чобанов и представители на Столичен общински съвет, Столична община и районни кметове се включиха в четвъртото велошествие "Аз карам Велосипед".

Стотици столичани стартираха от площад "Александър Невски" в четирикилометровото трасе до Южния парк, където ги очакваше томбола с награди.

Велопоходът бе под мотото „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Той е част от Европейския велосипеден фестивал, организиран от Посолството на Нидерландия, Столичната община и МахEurope. Целта е да се насърчи използването на велосипеди в градска среда и развитието на велосипедния транспорт в София.

Стартът бе пред храма "Св. Александър Невски", като шествието мина по определен маршрут до Южния парк. Общата дължина на трасето бе малко над 4 километра.

Маршрутът минава по ул. „15 ноември”, наляво по бул. "Цар Освободител”, надясно на кръстовището на Орлов мост по бул.”Евлоги и Христо Георгиеви”, после по бул. "Черни връх", "Пенчо Славейков" и "България". Финалът е на голямата поляна в Южния парк откъм бул. „Гоце Делчев”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!