„Байк и Рън за Чепън“ се завръща на 23 април

OFFNews 07 април 2016 в 13:09 3885 1

През 2016 г. ежегодното състезание „Байк и рън за Чепън“ навършва своите първи 5 години. Традиционната надпревара ще се проведе на 23 април 2016 г. и за пореден път ще привлече в района на Драгоман и Чепън планина любителите на планинското бягане и колоездене от всички възрасти и степен на подготвеност. 

И по двете направления – бягане и колоездене, желаещите да участват отново ще могат да избират между дисциплините маратон (42 км, мъже/жени) и полумаратон (21.3 км, мъже/жени). Категориите по възраст остават непроменени – юноши (до 18 г.) и старша (над 18 г.). Единственото необходимо условие за включване на юноши е представяне на предварително попълнена декларация от родител, която може да се изтегли оттук.

С особено внимание към най-малките, събитието предвижда и детски състезателен маршрут на площада пред общината с допълнителни забавления и изненади.

Всяка поредна година състезанието бележи все по-голям интерес: стартирало през 2012 г. с 60 състезатели, посрещнало над 290 участници през 2014 г. и 380 през 2015 г., тази година на старта се очакват около 500 бегачи и колоездачи. Месец преди събитието, регистрирани за него са вече общо близо 300 човека.

Сроковете за регистрация и заплащане на такса и в двете състезания е както следва: 
-  15 лв.  до 13 април; 
- 20 лв. до 21 април;
- 25 лв. в деня на старта 23 април.

Адрес за регистрация, пълна информация за маршрутите, условия за участия и начини на плащане:

- Байк за Чепън;
- Рън за Чепън.

След успешно извършена регистрация в платформата www.drace.bg участниците ще могат да заплатят такса за участие и вземат състезателните си номера от магазини „Стената“ (при представяне на платежен документ или със заплащане в магазина) и на място, преди началото на състезанието.

И тази година за техническата изправност на състезателните велосипеди ще се грижи мобилна работилница "Fix&Ride", а от "Compass Bikes" ще можете да наемете подходящ велосипед при липса на собствен: [email protected] или 0876 242 845.

Как да бъде минимизиран рискът от инциденти и какви мерки трябва да се вземат при възникване на такива ще разкажат младите медици от академия „Първа помощ“ в специализирана работилница по темата пред сградата на община Драгоман.

Мястото на срещата е гр. Драгоман, площада пред Общината, началният час е 8:30. Стартът на бягането е в 9:30 часа, на вело състезанието - от 10:30 часа.

И през 2016 г. организаторите са подсигурили в партньорство с БДЖ - Пътнически превози, екологичния транспорт на България, безплатен превоз до състезанието с влак по линията София-Драгоман, във вагон, специално обособен за участниците в „Байк и рън за Чепън“.

Желаещите да се възползват от опцията трябва да имат валидна регистрация в Drace.bg, да са заплатили такса за участие и съответно да са взели своя състезателен номер от магазини „Стената“. Форматът може да се попълни тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови