Стилиян Петров с трети гол за сезона

Васил Георгиев 10 декември 2011 в 17:01 2072 0

Stilian-Petrov-shoot
Stilian-Petrov-shoot

Капитанът на националния отбор и Астън Вила Стилиян Петров отбеляза третия си гол за сезона в английската Висша лига.

Той отбеляза второто попадение за своя състав за победата с 2:1 при гостуването на Болтън в двубой от ХV кръг. Стенли се разписа в 39-ата минута за първия успех на Вила като гост от началото на първенството. Полузащитникът от Монтана пое топката извън наказателното поле и простреля вратаря Юси Яскелайнен за 2:0 с диагонален удар и рикошет в крака на Гари Кехил. Преди това Марк Олбрайтън откри за тима от Бирмингам в 33-ата минута. В началото на втората част хърватинът Иван Класнич намали. Мартин Петров беше на резервната скамейка на Болтън, но не се появи в игра. Шампионът Манчестър Юнайтед намали преднината на съгражданите от Сити на върха на само две точки. „Червените дяволи”, без Димитър Бербатов, се наложиха у дома с 4:1 над Уулвърхемптън с по два гола на Нани и Уейн Рууни. Съставът на Челси приема Манчестър Сити в дербито на кръга в понеделник.  

Резултати от ХV кръг на Висшата лига Арсенал – Евертън 1:0. Болтън – Астън Вила 1:2 Ливърпул - Куинс ПР 1:0 Манчестър Юн – Уулвърхемптън 4:1 Норич – Нюкасъл 4:2 Суонси – Фулъм 2:0 Уест Бромич – Уигън 1:2.

В неделя Съндърланд – Блекбърн Стоук – Тотнъм

В понеделник Челси – Манчестър С.   Класиране Манчестър С 38 т. Манчестър Юн 36 Тотнъм 31 Арсенал 29 Челси 28 Ливърпул 26 Нюкасъл 26.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови