Русия с най-много медали от Сочи

OFFNews 23 февруари 2014 в 16:07 5832 9

Олимпийски игри в Сочи
Закриват олимпийските игри в Сочи днес

Домакинът Русия завърши Зимните олимпийски игри в Сочи с 33 медала и оглави класацията по брой отличия на Игрите. Днес от 23 ч. местно време те ще бъдат закрити с пищна церемония.

Русия има 13 златни, 11 сребърни и 9 бронзови медала.

Втората държава с най-много медали е Норвегия, която може да се похвали с 26 отличия, а на трето място застава Канада с 26 медала.

През последните дни в най-одумван се превърна медалът по фигурно пързаляне на рускинята Аделина Сотникова, като според фенове и наблюдатели отличието на рускинята е незаслужено. Само в рамките на шест часа в онлайн платформата Change.org бяха събрани 730 хиляди подписа в петиция за разследване на резултатите от турнира.

Най-скъпите олимпийски игри в световната история, на стойност над $51 млрд., ще бъдат закрити с церемония, посветена на руската култура. Тя ще е на олимпийския стадион „Фишт”. Шоуто е режисирано от световно известния режисьор Даниеле Финци Паска и изпълнителния продуцент Андрей Насоновски.

Освен като най-скъпата олимпиада, Сочи 2014 ще остане в историята с комбинираните си тоалетни и странните условия в хотелските стаи за спортисти, треньори и журналисти, които в дните преди Олимпиадата взривиха интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!