Радостин Стойчев: Срещу Франция ще е тежко, но не сме обречени

OFFNews 15 октомври 2015 в 11:30 4199 3

Бившият национален селекционер по волейбол Радостин Стойчев

„Мачът с Франция ще бъде много тежък, което обаче не означава, че сме обречени“, заяви пред Нова телевизия бившият национален селекционер по волейбол Радостин Стойчев.

По думите му в момента французите безспорно са отборът, който играе най-добре в Европа. "Това лято се представят наистина извънредно. Резултатите го показват“, добави Стойчев по повод съперника на България на полуфиналите на Европейското първенство за мъже в София.

Снощи нашите момчета разбиха Германия на четвъртфинала и така ще се борят с отбора на Франция за място на финалите.

Стойчев похвали националите ни за постигнатото до момента. Той поздрави и Николай Пенчев за силата, която е проявил, за да излезе на игрището, часове след смъртта на пастрока му.

„Такива примери трябва да се следват, но не и да се преекспонират, защото засягат лични трагедии”, каза още Стойчев.

Още снощи треньорът на отбора Пламен Константинов похвали смелостта на Пенчев.

"Големият мъж днес се казва Николай Пенчев. Той намери сили да изнесе тежестта. Целият отбор игра и за него. Втори път побеждаваме Германия по този начин. Не е било случайно. Справихме се с основните им ударни единици. Това реши двубоя. Важен е резултатът, който си струва всичко", заяви Константинов след мача пред журналисти.

Капитанът Владимир Николов обяви, че отборът е постигнал целта на това европейско първенство. "От сърце благодаря на тази публика. Нека тези хора да ни подкрепят още веднъж, за да спечелим медал. Франция е неудобен за нас съперник. Имаме своите шансове. Ще се борим докрай, категоричен беше той.

Разпределителят Георги Братоев пък определи подкрепата на феновете като "безценна за тима". По думите му това е била огромната разлика в мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!