ПАОК вече изби заплатата на Бербатов

OFFNews 08 септември 2015 в 13:46 9650 6

Гръцкият гранд ПАОК успя да си възвърне голяма част от заплатата на Димитър Бербатов от продажбата на фланелки с неговото име, както и от нов спонсорски договор.

От клуба днес обявиха, че вече има 14 000 поръчки за фланелки с неговото име и номер. Всяка една от тях струва 59,90 евро, което прави близо 840 000 евро. Това, от своя страна, е около половината от заплата на българина в размер на 1,6 млн. евро.

Привличането на българина помогна на ПАОК и да подпише сериозен спонсорски договор. Според местните медии, в момента текат заключителните преговори между солунския клуб и букмейкърската компания SportingBet.

Бербатов положи подписа си срещу годишно възнаграждение от 1.6 млн. евро, като в контракта му има и допълнителни клаузи за 600 000 евро, които обаче ще се активират при изпълнението на определени условия.

С подписания договор и покупките на феновете обаче, голямото перо от бюджета на клуба, което щеше да отиде за заплатата на българина, вече е почти осигурено, още преди той да е стъпил на терена в официален мач за отбора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!