Отнеха титлата на Флойд Мейуедър от "Мача на века"

OFFNews 07 юли 2015 в 13:32 11065 2

Флойд Мейуедър позира с титлите си след победата над Мани Пакиао на 2 Май в Невада, Лас Вегас. Снимка: Reuters

Американският боксьор Флойд Мейуедър беше лишен от титлата си в полусредна категория, която спечели по-рано тази година в мач срещу филипинеца Мани Пакиао, съобщи Световната боксова организация.

Причината за решението на Световната боксова организация е, че според правилника шампион няма правото да държи титлите в различни категории и трябва да съобщи в определен срок коя иска да задържи. Мейуедър е трябвало да вземе това решение до петък, но е изпуснал срока.

Освен, че е пропуснал крайния срок американецът не е внесъл и дължимите 200 000 долара, чрез които да оваканти една от титлите си.

Решението на Флойд Мейуедър да пропусне срока е странно и куриозно, тъй като боксьор от неговия ранг няма как да "забрави" за титлата си, а пък 200 000 долара са незначителна сума на фона на около 200-те милиона долара, които той спечели само от двубоя с Мани Пакиао. Състоянието на Мейуедър, което той често демонстрира чрез снимки в социалните мрежи, се оценява на близо милиард долара.

Все пак 38-годишният спортист, родом от Мичиган, има 14 дни да обжалва решението на Световната боксова организация.

След победата си над Пакиао на 2 май в Лас Вегас Мейуедър вече има 48 победи на професионалния ринг и нито една загуба.

Двубоят за титлата в полусредна категория бе определян от много специалисти като "Мача на века" и най-скъпия боксов мач в историята, но след неговия край голяма част от публика и професионалисти бяха разочаровани от качеството му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков