Откриват игрите в Баку, Борисов и Путин на церемонията

OFFNews 12 юни 2015 в 08:45 6651 11

Първите европейски олимпийски игри започват днес в Баку. Около 6000 състезатели от 50 държави, сред които 150 олимпийски и 200 световни шампиони, ще участват в тях. 44 държавни глави и премиери ще присъстват на игрите, участие са потвърдили половината от членовете на МОК, както и лично президентът Томас Бах. 

Премиерът Бойко Борисов, който замина на посещение в Азербайджанската република, също ще присъства на церемонията на Олимпийския стадион в Баку. В рамките на визитата министър-председателят ще се срещне с президента на страната Илхам Алиев,съобщиха от "Дондуков" 1. На откриването на игрите ще бъде и руският президент Владимир Путин. Според неофициална информация, между него и Борисов, който посреща рожден ден в Баку утре, може да се осъществи среща. 

БНТ HD ще излъчи на живо Европейски игри Баку 2015, спортният канал на националната телевизия ще предаде пряко официалната церемония по откриването на първенството от 18,55 часа. 

Общо 127 от най-добрите български спортисти (67 мъже и 60 жени) ще представят страната ни в състезанията от 12 до 28 юни. България ще участва в 23 спорта (от общо 30). Петкратната олимпийска медалистка Мария Гроздева ще бъде знаменосец на българската делегация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!