Опит за световен рекорд в София

OFFNews 11 ноември 2011 в 16:28 6373 0

freestyle-moto

Над 1200 куб. м специална пръст ще бъде настлана в столичната зала "Арена Армеец" за финалите на световния шампионат по фристайл мотокрос Night of the jumps на 17 декември.

За опитите за подобряване на световния рекорд на висок скок в дисциплината Higest Air пък ще бъдат инсталирани 1000 бали слама за попивка при приземяването на мотоциклетистите. Това съобщи председателят на БФМ Богдан Николов. "За първи път България е домакин на световно в тази невероятно атрактивна дисциплина и за нас е чест, че ще приемем елита и че точно в София ще бъде определен световният първенец. Надяваме се времето в средата на декември да е благосклонно за строителна дейност", заяви Николов.

Освен пръстта, която щяла да бъде около 60 тира, в залата трябва да бъдат инсталирани и 3600 кв.м специално покритие за пода. Четирите рампи за скоковете на състезателите ще бъдат транспортирани от чужбина, поясни председателят на Организационния комитет на Гран при Румен Петков.

Не е ясно колко мотоциклетисти ще се опитат да подобрят световния рекорд от 11 метра в Higest Air, за който Offroad-Bulgaria първи писа. За другата дисциплина Race & Style са предвидени осем състезатели и четири резерви. България имала право на двама участници с "уайлд кард", но нямало желаещи. Министърът на физическото възпитание и спортът Свилен Нейков отклонил поканата да пробва салто с мотоциклет с аргумента, че една година бил изкарал с гипс. Билетите за Night of the jumps са пуснати в мрежата на Eventim на цени от 20 до 160 лева. Закупилите пропуските участват в томбола за пикап Great Wall Steed 5. Победителят ще бъде изтеглен вечерта по време на самото състезание

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!