Без мача на националите в ефира

OFFNews 09 ноември 2016 в 10:49 2803 0

Мачът от световните квалификации между България и Беларус на 13 ноември от 19 ч. в София няма да бъде излъчен в национален ефир.

Това се случва за първи път от много години, като причините е балотажа на президентските избори. БНТ ще покаже мача в спортния си канал БНТ HD, който обаче е достъпен за абонатите на кабелни и цифрови телевизии. Националната телевизия пази основния си ефир за изборното студио, което стартира от 18,55 ч.

Иначе интерес да се гледа играта на Ивелин Попов и компания почти няма. До вчера са били продадени онлайн около 700 билета. Днес пропуските ще се появят и на касите пред стадиона, но едва ли ще се извият опашки. Беларусите идват у нас утре, като днес им предстои да изиграят контрола с Гърция в Пирея.

България отрано загуби шанс за класиране на Мондиал 2018. Нашите имат три точки и вървят четвърти в групата. Беларус е с две и е позиция след "лъвовете". На върха са Франция и Швеция с по 7, а зад тях е Холандия с 4.

На дъното с 1 е Люксембург. Тимът от Великото херцогство я спечели срещу беларусите, които са амбицирани да наваксат пропуснатото в София.

За спазването на футболния правилник ще се погрижи съдийска бригада от Швейцария. Ръководещ съдия ще бъде Щефан Клоснер с асистенти Реми Зграден и Марко Зюркхер. Като четвърти съдия е назначен Ален Биери. 35-годишният Клоснер е професионален съдия, който ръководи мачове от първенството на Швейцария. Съдия на ФИФА е от 2012 година

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови