Мотоциклетизмът не разбира какво говори министърът на спорта

ОFFNews 23 април 2014 в 16:04 10805 6

Ивайло (л) и Ангел Караньотови
Ивайло (л) и Ангел Караньотови

Министърът на спорта говори на непонятен език за българската федерация по мотоциклетизъм език, обяви Ивайло Караньотов - мениджър на един от най-добрите си състезатели и четирикратен световен шампион Ангел Караньотов.

Представители на федерацията по мотоциклетизъм се срещнали с министър Мариана Георгиева заради провалящи се домакинства на стартове от световните финали.

"Проведе се един странен разговор – Господ няма да разбере какво ми каза. Няма човек който да може да повтори тези думи. Не искам да кажа нищо за госпожата, но аз нищо не разбрах, освен че категорично отказва", разказа треньорът пред bTV.

Караньотов-баща обяви, че с помощта на предното правителство са осигурени около 5 милиона лева за таксите за домакинства на състезанията от световните шампионати по супермото и мотокрос. Някои от състезанията са отменени, а други застрашени от отмяна заради неизпълнените ангажименти от Българската федерация по мотоциклетизъм към промотърите. Това се случва, защото министерството не превежда сумите на федерацията.

„Както е известно, у дома и стените помагат. Връщаме се от Франция, колегите там ме питат защо няма да се проведе кръгът в Плевен – пистата е една от най-добрите. Едни неуредици са изключително неприятни за всеки спортист. Аз не знаех как да им обясня, че всичко тук зависи от някакви лични отношения”, сподели шампионът Ангел Караньотов.

„Проблемът е нашата държава – задлъжняването на нашата федерация започва от предишното правителство. Обвинявам явлението „Дянков” – той обещаваше и не даваше, лъжеше като магураджия. А имахме личната подкрепа на Бойко Борисов”, обясни Ивайло Караньотов.
„Това правителство, така или иначе има някакви целеви пари и ги отпуска. Има около 5 млн. лв. целеви пари, които трябва да бъдат платени на Световната федерация за участието на България по супермотокрос и мотокрос. Аз получих категоричен отказ от г-жа Мариана Георгиева", допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови