"Марка": Стоичков е вторият най-некадърен треньор сред великите футболисти

OFFNews 15 октомври 2015 в 18:28 12070 2

Българският легендарен нападател Христо Стоичков попадна в класация на испанския вестник "Марка" за най-некадърните треньори, които като футболисти са били сред най-добрите в света.

Изданието отбелязва неуспеха на Камата в опита да класира България на Мондиала 2006 и изпадането начело на испанския Селта година по-късно. "Марка" разбира се отделя внимание и на основното му място като футболист в "Дрийм тима" на Барселона през 90-те години.


"За много той е най-добрият футболист за всички времена. Беше част от знаменития "Дрийм тийм", който вдига първата европейска купа в историята на Барса през 1992 година. След като се отказва от активна спортна дейност, през 2004 година става селекционер на българския национален отбор. Единственото, което постига, е да изгони капитана (б.р.Стилиян Петров), който се отказва заради конфликт с него. Естествено, не успява и да класира отбора за Мондиал 2006", пише Мarca.com за историческия №8 на България.

Стоичков е втори в класацията. Пред него е само бившият аржентински плеймейкър Диего Марадона, който бе начело на Аржентина между 2008 и 2010 година.

Трети е незабравимият английски нападател на Нюкасъл Алън Шиърър, а петицата се допълва от носителят на "Златната топка" от 1990 г. Лотар Матеус (треньор на националния отбор на България между 2010 и 2011 година) и един от най-добрите футболисти в историята на Аякс и Милан Марко ван Бастен - бивш треньор на националния тим на Холандия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!