Легендите Третяк и Роднина запалиха огъня в Сочи

Деян Спасов 07 февруари 2014 в 17:55 15773 8

Легендите Владислав Третяк и Ирина Роднина запалиха олимпийския огън на игрите в Сочи. Те бяха обявени за открити малко по-рано от президента на Русия Владимир Путин.

Церемонията по откриването на Олимпиадата в Сочи започна около 18 ч. българско време и продължи два часа, които бяха наситени със забележителна хореография, музика и феерия от цветове. Спектакълът разходи зрителите из най-забележителните етапи в руската история, култура и спорт. 

Пищната церемония и публиката на стадион "Фишт" топло посрещнаха делегациите на всички страни, които ще представиха атлетите си.

На трибуните, сред повече от 60 държавни глави бе и министър-председателят на България Пламен Орешарски. Премиерите на няколко от водещите световни сили, включително и президентът на САЩ Барак Обама не присъстваха на церемонията.
 
България ще участва с отбор от 18 състезатели, като най-близо до отличията се очаква да е Александра Жекова, която ще се състезава в сноуборд бордъркрос.

21:00 - Церемонията завърши с огромна заря.

20:50 - Владислав Третяк и Ирина Роднина запалиха олимпийския огън.

20:45 Олимпийският огън бе внесен на стадиона от тенисистката Мария Шарапова, която го предаде на най-успешната състезателка по овчарски скок Елена Исинбаева, легендарния борец Александър Карелин и бившата гимнастичка Алина Кабаева. Те предадоха щафетата на легендарната фигуристка Ирина Роднина и най-добрия хокеен вратар на XX век Владислав Третяк, които запалиха олимпийския огън.

20:10 - Започна официалната част с кратките речи на председателя на организационния комитет Дмитри Чернишенко, президента на МОК Томас Бах и президента на Русия Владимир Путин.



20:05 - Бившият профи боксьор Николай Валуев като героя на Корней Чуковски Чичо Стьопа в частта, която бе посветена на златните години на социализма.

 

20:00 - Модернизмът като авангардизъм.



19:50 - Време за драматични промени.

19:48 - Балетна сцена от романа "Война и мир" на Лев Толстой, с участието на известните руски балетни звезди Светлана Захарова и Владимир Василев

 


19:39 - Макет на храма "Св. Василий Блажени" в Москва

 

19:32 - Трио Да-да-да, Талисманите на олимпиадата

19:28 - Всички спортисти вече за заели отредените им места, откъдето ще догледат грандиозната церемония




19:00- Българската олимпийска делегация вече е на стадион "Фишт" и посреща овациите на публиката.

18:50 Стана известно кои руски спортисти ще си предадат олимпийския огън преди неговото запалване. Това са Мария Шарапова, Елена Исинбаева, Александър Карелин, Алина Кабаева, Ирина Роднина и Владислав Третяк. Името на човека, който ще запали огъня обаче все още се пази в тайна.

18:45 - Олимпийската делегацията на Бермудските острови дефилира по бермуди. 

 18:24 - Русия приветсва Олимпиадата. Издигнати са високи емблематичните олимпийски кръгове.


 

18:17 - Стадион "Фишт" е притихнал в очакване. 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови