Орешарски облече олимпийски екип в Сочи

OFFNews 07 февруари 2014 в 15:14 7237 9

Орешарски с олимпийската ни делегация в Сочи

Снимка Правителствена информационна служба

Орешарски с олимпийската ни делегация в Сочи

Часове преди официалното откриване на Зимната олимпиада премиерът Пламен Орешарски се срещна с българските олимпийци в Сочи и лично им пожела успех. На срещата министър-председателят носеше официалния екип на нашите спортисти.

„Ще използвам всяка свободна минута, за да следя по телевизията вашите изяви“, каза Орешарски на олимпийците. Той ги дари съ символични подаръци – националното знаме, икона на Св. Георги Победоносец и книгата „Чудесата на България“, осветени в храм-паметник Св. Александър Невски.

Министър-председателят отбеляза и големите инвестиции, направени за Игрите в Сочи, които очевидно надхвърлят годишния БВП на страната. „Олимпиадата отминава, но построеното остава“, подчерта премиерът, цитиран от правителствения поресцентър. По думите му така се развива и регионът, защото една олимпиада носи развитие на местната икономката. Според премиера не може да се говори, че има открит бойкот на Олимпиадата. Той отбеляза, че ще присъстват 60 лидери и че се радва, че българският премиер е един от тях. 

Вчера министър-председателят е присъствал на вечерята от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах за държавни и правителствени ръководители и председатели на национални олимпийски комитети. По-късно днес Орешарски ще се срещне с премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!