Quantcast

Красен Кралев: Марката ЦСКА все още се продава

7 български спорта с шанс за медал на Олимпиадата

OFFNews Последна промяна на 26 юли 2016 в 09:35 6641 2

В казуса с ЦСКА не сме взимали страна в спора, защитихме интереса на държавата. Това коментира министърът на спорта Красен Кралев пред бТВ.

Той уточни, че за спортните бази на ЦСКА се дължат над 1 млн. лв. за такса смет и след провеждането на конкурс за тяхното стопанисване е гарантирано, че този дълг ще бъде изплатен на Столичната община.

Според Кралев финансовият министър Врадислав Горанов си е подсигурил дължимите 14 млн. лв. към НАП, които най-вероятно са обезпечени с имущество и с марката на ЦСКА. Марката все още се продава. Кралев не се ангажира с конкретна сума, за която може в момента да се продаде марката.

Спортният министър коментира още и състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова. Тя се лекува в „Пирогов” след като падна от шестия етаж, но по думите му момичето в момента е контактно, говори и няма да има трайни увреждания.

Олимпиадата

Красен Кралев коментира още и очакванията за медали на олимпиадата в Рио. По думите му страната може да спечели такива в 7 спорта: борбата, бокса, лека атлетика, кану-каяк, художествената гимнастика, джудо и от състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева.

България изпраща 51 спортиста в 14 спорта с 45 квоти на Летните олимпийски игри РИО 2016.

По отношение на решението на МОК да остави всяка международна федерация да решава дали да допусне руски спортисти на игрите в Рио министърът каза пред БНТ, че то е правилно.

Два дни преди решението на МОК българската страна е изпратила становището си в WADA и то е било в унисон с решението на олимпийския комитет.

„Нарушенията са много тежки – това е безпрецедентна намеса на едно правителство за заобикаляне на антидопинговите правила, но не може всички спортисти да бъдат третирани еднакво.

Има спортове, в които никога не е имало уличени в употреба на допинг спортисти“, коментира Красен Кралев. „Ако МОК бяха взели решение да извадят всички руски спортисти от игрите, това щеше да се приеме за политически натиск“, добави той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9501

1

Kostadin Stefanoff

26.07 2016 в 10:05

Каква е идеята? Да се направи Ц национална група в която ще играят 8 отбора
ЦСКА София
ЦСКА 1948
ЦСКА Червено Знаме
ЦСКА Българска Армия
ЦСКА Армеец
ЦСКА София Област
ЦСКА Ловеч
гост ЦСКА Москва