Комунистическата партия на Китай затваря игрищата за голф

OFFNews 24 януари 2017 в 13:44 3727 2

Китай взриви футбола с рекордни трансфери, като куп звезди избраха първенството на страната заради луди заплати. На практика всички клубове са контролирани от държавата. Правителството обаче има коренно противоположно отношение към друг спорт.

Китай затвори 111 игрища за голф по нареждане на Комунистическата партия, която води борба за запазване на водите и земите.  Още 65 комплекса също са на мушката. Според правителството игрищата за голф използват неправомерно подземни води и земи от природни паркове.

Китай започна борбата срещу голф игрищата още през 2004 година, когато броят им не надвишаваше 200. Въпреки това местните власти не се вслушваха много в съвета на Партията. В резултат бройката на игрищата скочи близо 3 пъти, твърди "Индипендънт". Това доведе до уволнение на местни велможи.

Един от най-прочутите комунистически лидери Мао Дзедун анатемоса голфа като "спорт за милионери". Настоящият пръв ръководител Си Дзинпин също погна голфа като част от битката с корупцията и излишъка сред нарастващата китайска средна класа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови