Клечеров с първи точки за сезона

Васил Георгиев 02 декември 2011 в 16:30 1663 0

klecherov
klecherov

Биатлонистът ни Михаил Клечеров спечели първите си точки от надпреварата за Световната купа по биатлон за този сезон.

Състезателят ни финишира на 39-о място в преследването на 12,5 км в Йостерзунд, Швеция. С три пропуска в стрелбата си - два при третото си влизане на рубежа и един при четвъртото, биатлонистът ни, който потегли 44-ти, финишира с изоставане от 3:46.1 минути от победителя Мартен Фуркад от Франция.

Другият ни представител в надпреварата Красимир Анев се нареди на 44-о място, след като тръгна 51-ви. Анев също се отчете с четири пропуснати мишени, като изостана с 4:05.5 минути от победителя. Французинът Фуркад направи страхотно състезание, като бе перфектен в стрелбата и преодоля трасето за 32:56.0 минути. Втори остана норвежецът Емил Хегле Свендсен, а трети Тарей Бо от Норвегия.

Преследването на 10 км при дамите бе спечелено от Тора Бергер от Норвегия. Тя пропусна само веднъж в стрелбата, като пробяга дистанцията за 33:56.9. Втора остана Кайса Мякяряйнен от Финландия, а трета - суперзвездата на германския тим Магдалена Нойнер.

Междувременно стана ясно, че Нойнер, която е двукратна олимпийска шампионка от Игрите във Ванкувър и двукратна носителка на Световната купа, ще даде специална пресконференция по време на следващия етап от надпреварата за Световната купа, в Хохфилцен, Австрия. На нея германката ще обяви прекратяването на състезателната си кариера след края на този сезон. За плановете на Нойнер потвърди и треньорът на тима на Германия Уве Мюзиганг. В преследването трябваше да се пуснат и българките Ния Димитрова и Емилия Йорданова. Те обаче не стартираха.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!