Каратанчева на 1/4 финал в Акапулко след категорична победа

OFFNews 26 февруари 2015 в 11:10 1598 3

Сесил Каратанчева се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на твърда настилка в Акапулко с награден фонд 250 000 долара след победа с 6:1 6:4 над Кики Бертенс. 

Каратанчева продължи със силното си представяне в Мексико и тази нощ и в мач от втория кръг безпроблемно премина през Кики Бертенс, побеждавайки я с 6:1, 6:4. Както е известно, 158-ата в световната ранглиста Каратанчева влезе в основната схема като "щастлива губеща" от квалификациите.

До момента обаче тя съумява да се възползва по най-добрия начин от предоставения й шанс за участие и вече е в топ 8 на турнира. Това е първият четвъртфинал на Сесил от 2010 година, когато тя достигна до същата фаза на турнира в Бирмингам. С

Срещу 73-ата в света Бертенс втората ни женска ракета направи два пробива в първия сет, а във втория дръпна с 4:1 преди в играта й да настъпи лек спад. Той обаче не се отрази върху цялостното представяне на Сесил и тя затвори мача с 6:4 след малко повече от час игра. Така Каратанчева записа трета победа от четири мача срещу 23-годишната Кики Бертенс и общо четвърта в тазгодишното си участие в Акапулко.

С класирането си за четвъртфиналите българката си осигури 74 точки за световната ранглиста, както и чек за 6900 долара. Каратанчева има отличен шанс да стигне още по-далеч в турнира, тъй като в спор за място на полуфиналите нейна съперничка ще бъде 21-годишната и 51-ва в ранглистата Моника Пуиг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!