Какво отреди жребият за 1/2 финалите в Шампионската лига

OFFNews 24 април 2015 в 14:00 3240 1

Носителят на титлата от Шампионската лига Реал Мадрид ще срещне на 1/2 финал Ювентус. Другата двойка противници на последното стъпало преди финала е Барселона - Байерн Мюнхен.

Жребият бе изтеглен в централата на УЕФА в Нион, Швейцария.

Първите мачове от полуфиналите на Шампионската лига са на 5 и 6 май, а реваншите са на 12 и 13 май.

Италианският гранд Ювентус и 10-кратният носител на КЕШ Реал Мадрид са се срещали един път на този етап от надпреварата преди 12 години. Тогава "бианконерите" от Торино излизат краен победител с общ резултат 4:3. Това е и последният път, в който Ювентус достига полуфиналната фаза на Шампионската лига.

Първият мач ще бъде на "Ювентус Стейдиъм" в Торино, а реваншът е отреден да бъде на "Сантиаго Бернабеу".

От своя страна Барселона и Байерн Мюнхен се изправят за трети път един срещу друг на полуфиналната фаза на надпреварата. Баварците и в двата случая дотук са елиминирали своя съперник. Това става за първи път през сезон 1995-96 и след това през 2012-13.

Първата среща между Барса и Байерн ще бъде на "Камп Ноу", а реваншът ще бъде на "Алианц Арена".

Реал Мадрид е десеткратен шампион на най-престижния клубен евротурнир, Байерн Мюнхен е петкратен първенец, Барселона има 4 трофея, а Ювентус е ставал шампион два пъти.

Финалът на Шампионската лига ще се проведе на 6 юни на стадион „Олимпиащадион" в Берлин. Символичен домакин на финала ще бъде победителят от двойката между Ювентус и Реал Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews