Изхвърлиха Реал Мадрид от Купата на Краля

OFFNews Последна промяна на 04 декември 2015 в 18:07 3457 1

Отборът на Реал Мадрид беше дисквалифициран от Купата на Краля в Испания.

Това реши съдията на Дисциплинарния комитет към Кралската испанска футболна федерация Франсиско Рубио.

От Реал Мадрид смятат да обжалват решението пред Апелативната комисия. 

Причина за изхвърлянето на гранда от турнира е, че руският халф Денис Черишев е влязъл в по време на двубоя с Кадис, а все още е трябвало да търпи наказание от миналия сезон заради натрупани картони още от престоя си във Веляреал. Черишев игра като титуляр и отбеляза гол още в 3-тата минута. Той бе заменен в началото на първото полувреме от Ковачич.

В правилника на испанския футбол пише, че при такова нарушение отборът се наказва с изхвърляне от турнира. Днес от тима са обяснили нарушението си с "допусната грешка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови