Италия се окичи с бронза след драма с България

Екип Българска История 22 юли 2013 в 01:00 3732 2

България отново изпусна бронза след загуба от Италия; снимка: fibv.org
България отново изпусна бронза след загуба от Италия; снимка: fibv.org

Българският национален отбор по волейбол загуби от Италия с 2:3 гейма (25:21, 21:25, 25:20, 21:25, 15:7) и по този начин остана на 4-то място в тазгодишното издание на Световната лига. Мачът бе повторение на малкия финал от миналогодишната Олимпиада в Лондон, като за съжаление българите отново бяха от губещата страна. По-късно днес, от 02:00 часа сутринта, е финалът на турнира, в който един срещу друг ще се изправят отборите на Русия и Бразилия. 

Срещата започна равностойно като до средата на гейма отборите вървяха точка за точка. Въпреки че италианците дръпнаха напред с 16:14, възпитаниците на Камило Плачи не позволиха изоставането им да се увеличи и успяха да изравнят - 18:18. Последваха силни минути за българския отбор, който след две страхотни блокади на Гоцев и Алексиев поведе с 23:21. Въпреки тайм-аута, поискан от Мауро Беруто, италианците така и не се върнаха в гейма и след технична атака на Цецо Соколов резултата стана 21:25 за "лъвовете".

В началните минути на втората част Иван Зайцев се разигра и след успешна негова атака и последвал ас резултатът набъбна до 8:5 за "Скуадрата". Италианците успяха да задържат преднината си, а при 17:13 дори и да я увеличат след успешна блокада на Пароди. До края на гейма българите не успяха да обърнат развоя на нещата и загубиха втората част с 25:21. 

В началото на третия гейм италианците бързо дръпнаха с 2:0, но след три успешни блокади на българите резултатът бързо бе обърнат. Играта продължи точка за точка чак до втората техническа пауза. След нея италианците взеха важен превес след успешен блок срещу Цецо Соколов, с което и поведоха с 19:17. В решителния момент на гейма нашите момчета допуснаха нови две грешки, с което  резултатът стана 24:20, а след нова успешна атака "скуадрата" успя да затвори частта на 20.

Решителния четвърти гейм започна добре за българите, които след ас на Милушев поведоха с 4:6. Последва нова решителна точка за възпитаниците на Камило Плачи, която дойде след отлична игра в защита и двата отбра се оттеглиха за първа техническа пауза при резултат 5:8 за България. Италианците успяха да намалят резултата до 10:11 При 11:12 българската блокада докосна мрежата и резултатът бе изравнен - 12:12. Само след минута обаче Виктор Йосифов успя да направи отличен блок и двете точки аванс за България бяха възстановени. Поредният ас на Зайцев намали преднината на "лъвовете" до една точка, след което двата отбора се оттеглиха за втора техническа пауза. В следващите минути италианците срещнаха мощната стена на българския блок и резултатът бързо стана 15:19 за България. Италия окончателно капитулира в следващите разигравания и логично "лъвовете" затвориха частта на 21 и пратиха мача в тайбрек.

Тайбрекът започна отлично за италианците и след две грешни атаки на Алексиев и една на Милушев те поведоха с 4:1. Първата техническа пауза дойде при резултат 8:4 за Италия, a след нея "скуадрата" не се затрудни да затвори решителната част на 7, а с това и да спечели бронзовите медали. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!