Гришо: Лондон ще е най-голямата награда за силния ми сезон

OFFNews 28 септември 2014 в 10:29 1501 0

"В Края на сезона доста от тенисистите са изморени и се вижда кой е най-силен психически. Не искам да обръщам твърде голямо внимание на съперниците си, а да се фокусирам върху моята игра. През този сезон направих няколко наистина силни мача на твърда настилка и трябва да запазя това ниво. Чувствам се много комфортно в Пекин и мисля, че мога да покажа най-доброто, на което съм способен."

Това заяви първата ни ракета Григор Димитров на първата си пресконференция на тазгодишния China Open.

Българинът се намира в горната част на схемата на турнира, в който при досегашните му две участия не е имал успех.

Григор започва турнира с мач срещу Фернандо Вердаско. Последната им среща в Бостад през 2013-а завърши 7-6(3) 5-7 7-5, а тя е единствена дотук.

В горната част на схемата са още Анди Мъри, Марин Чилич и Новак Джокович, с когото Димитров може да играе още на четвъртфинал.

Относно надпреварата за останалите 3 места във финалния Мастърс в Лондон, полуфиналистът от Уимбълдън коментира:

"На практика трябва да се представям на топ ниво всяка седмица оттук до края на сезона. Не искам да спирам тук, разбира се, че желанието ми е да се класирам за Лондон. Това ще е най-голямата награда за най-силния сезон в кариерата ми. Но ако не се случи, значи не съм го заслужил."

В края на пресконференцията първата ни ракета отговори и на няколко въпроса извън тениса, като обеща на китайската аудитория: "Ще се опитам да намеря време, за да опозная още повече културата на Китай. При последното ми идване тук, посетих Китайската стена и Забранения град."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови