Григор Димитров с първа победа за годината

Ивайло Анев 06 януари 2015 в 10:59 3370 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира годината с победа на турнира в австралийския град Бризбейн.

В двубой от първи кръг на турнира в Бризбейн в надпреварата на двойки Гришо и младият му австралийски партньор Танаси Кокинакис победиха дуета Жереми Шарди/Лукаш Кубот с 6-3, 3-6, 10-8.

Така те заработиха по 45 точки за класацията на АТП при дуетите и по 1980 долара. Следващите им съперници ще бъдат поставените под номер 3 Роберт Линдстед (Швеция) и Марцин Матковски (Полша).

Димитров утре започва участието си в турнира и на сингъл. Поставеният под номер 4 българин ще играе в първия кръг отново срещу Жереми Шарди (29-и в световната ранглиста), като срещата е трета в програмата на централния корт "Пат Рафтър Арина".

Досега българинът е имал два сблъсъка с Шарди. Губи първия през 2011 г. на "Ролан Гарос" и печели срещу него в първия кръг на Откритото първенство на Австралия през следващата година.

Потенциален опонент на Димитров на четвъртфиналите е 23-ият в света Александър Дългополов. При победа той може да срещне на полуфинала поставения под №1 в схемата миналогодишен финалист Роджър Федерер.

При предишните си две участия в Бризбейн Григор Димитров достигна финал през 2013 г., където загуби от Анди Мъри. През 2014-а той загуби във втори кръг от Марин Чилич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови