Григор Димитров поставен под №4 на турнира в Бризбейн

Първият му мач за годината ще е срещу Шарди или Голубьов

ОFFNews 03 януари 2015 в 13:42 5248 0

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров е поставен под №4 в основната схема на първия си турнир за 2015 година, в Бризбейн, Австралия.

Турнирът започва на 4 януари. Григор стартира директно от втори кръг. Първият му мач ще бъде на 7 януари срещу 27-годишния французин Жереми Шарди (29-и в световната ранглиста) или 27-годишния Андрей Голубьов (№74 в световната ранглиста), който се състезава за Казахстан.

Досега българинът е имал два сблъсъка с Шарди. Губи първия през 2011 г. на "Ролан Гарос" и печели срещу него в първия кръг на Откритото първенство на Австралия през следващата година.

11-ият в света Димитров досега е имал един мач срещу Голубьов в турнир на ниво ATP, който е спечелил през 2011 г. на Откритото първенство на Австралия. Двамата са играли един срещу друг и през 2008 г., в квалификационен мач в Барселона, в който победителят е Голубьов.

Потенциален опонент на Димитров на четвъртфиналите е 23-ият в света Александър Дългополов. При победа той може да срещне на полуфинала поставения под №1 в схемата миналогодишен финалист Роджър Федерер.

При предишните си две участия в Бризбейн Григор Димитров достигна финал през 2013 г., където загуби от Анди Мъри. През 2014-а той загуби във втори кръг от Марин Чилич.

Димитров ще участва и в турнира на двойки австралийския млад тенисист Танаси Кокканакис.

При жените №1 в основната схема е приятелката на Димитров Мария Шарапова. Първата ни ракета Цветана Пиронкова (№38 с света) ще играе срещу Карла Суарес Наваро в първия кръг. Двете са се срещали 4 пъти на корта. И четирите мача са спечелени от испанката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови