Григор Димитров на крачка от грандиозен успех

Кирил Хараланов 13 юли 2013 в 17:04 2846 0

Григор Димитров СНИМКА: БГНЕС, архив
Григор Димитров СНИМКА: БГНЕС, архив

Въпреки добрата си игра Григор Димитров изпусна златна възможност да стъпи за пръв път на финал от сериите на АТР.

Българинът загуби от Фернандо Вердаско с 2:1 сета (7:6(3), 5:7, 7:5). Гришо имаше чудесна възможност да се класира на финал в Бостад, Швеция, но не успя да се възползва от шанса си и ще чака следваща удобна възможност.

Първият сет не започна добре за най-класния български тенисист, който допусна да бъде пробит още в първия гейм. Испанецът поведе с 2:0 гейма, но след това направи няколко грешки и резултатът се изравни. Тенисистите се движеха рамо до рамо, за да се стигне до тайбрек. Там Вердаско се възползва от няколко грешки в играта на Григор и спечели тайбрека с 7:3 точки.

Втората част бе много равностойна. Първият пробив в сета беше осъществен едва в седмия гейм, в който Димитров бе много настоятелен и поведе с 4:3. След това хасковлията отново показа стара слабост и загуби свое подаване за да се стигне до 5:5 гейма. Вердаско обаче не се възползва от спада в играта на българина, подцени своето подаване и логично загуби сета - 7:5 в полза на Гришо.

Третата част започна с големи надежди за българина. Въпреки това Вердаско бе първият, който успя да пробие сервиса на своя опонент. В средата на сета испанецът дори имаше аванс от 4:1 гейма. След това Димитров показа защо е считан за най-голямата изгряваща звезда на световния тенис и с чудесна игра доведе резултата до 5:5. Вердаско взе последвалия гейм и точно когато всички очакваха нов тайбрек, Гришо се пропука и направи непредизвикана грешка. Тя бе с цената на мачбол за Фердаско.

По този начин Димитров за втора поредна година отпада на полуфиналите на турнира в Бастад. През миналата година той загуби от Давид Ферер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови