Германците в шок след мача в Париж снощи. Отлагат следващия им двубой

Националният отбор на Франция вероятно също ще отложи предстоящата си контролна среща

OFFNews 14 ноември 2015 в 15:56 4724 0

Селекционерът на Германия Йоаким Льов. Снимка: Charlie Crowhurst

Футболистите от националния отбор на Германия са освободени да се приберат при семействата си след снощния шок покрай контролния мач с Франция в Париж.

Световните шампиони дори обмислят отмяна на прителския мач с Холандия, който трябва да се играе във вторник в Хановер, съобщават световните спортни медии. 

По време на двубоя се чу силният взрив на входа на "Стад дьо Франс", където избухна бомба, която отне живота на трима души. След мача цялата германска делегация от около 60 души изкара цялата нощ в съблекалнята на стадиона, а сутринта директно се качи на самолета за Франкфурт. 



Селекционерът на Германия Йоаким Льов заяви, че е "разтресен и шокиран" след трагедията в Париж. Асистентът му Оливер Бирхоф каза от своя страна, че "футболистите и щабът изпитват голяма несигурност и страх"

"Беше видно колко много се уплашиха играчите. При първа възможност извадиха телефоните си и побързаха да се обадят у дома", добави Бирхоф. 


Феновете нахлуха на терена веднага след последния съдийски сигнал на мача, все пак завършил и спечелен от домакините с 2-0. Снимка: PA

Бундестимът се прибра в родината си днес по обяд - на летището Франкфурт. По план оттам отборът трябваше да пътува за Хановер, където да има лагер. Заради случилото се тази нощ обаче всички играчи, треньори и служители в щаба бяха освободени.

Днес трябва да се вземе решение относно контролата с Хоналдия във вторник и ако тя все пак се състои, играчите ще се съберат наново утре.

Футболната асоциация на Англия от своя страна ще се срещне в близките дни с представители на националния отбор на Франция, за да обсъди дали е възможно провеждането на приятелския мач между двата тима, който е насрочен за 17 ноември.

При поредицата от атентати в Париж тази нощ бяха убити 128 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!