Димитър Бербатов се самоинтервюира, за да спре спекулациите в медиите

Журналистът Бербатов взе интервю от футболиста Бербатов

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2016 в 13:55 7475 1

Бившият български национал и настоящ играч на гръцкия ПАОК Димитър Бербатов се самоинтервюира, за да спрат спекулациите около червения картон, който получи футболистът в последния си мач срещу АЕК. 

Бербатов публикува интервюто със себе си в личната си Фейсбук страница, като го обяви като "интервю с Димитър Бербатов, проведено от журналиста Димитър Бербатов..."

В него родният футболист подчертава, че се е самоинтервюирал, за да спре медийните спекулации за това, че вече не му се играе в гръцкия тим. 

Интервюто на журналиста Бербатов (ЖДБ) и футболиста Бербатов (ДБ): 

ЖДБ: Здравей, как се чувстваш?

ДБ: Здравей. Добре, но разочарован. Загубихме срещу АЕК, а аз си изкарах червен картон.

ЖДБ: Мислиш ли, че беше справедлив червен картон?

ДБ: Да... Футболист на АЕК ме държеше и ми пречеше да се позиционирам по-добре в наказателното поле и това, както и фактът, че бях нервен и ядосан, ме накараха да го ударя...

ЖДБ: Но това не е причина да удариш футболист! Много футболисти ги държат по време на мач...

ДБ: Така е... Затова картонът е заслужен. Постъпката не отговаря на качествата ми и на футбола, който демонстрирам. Явно всеки може да направи нещо глупаво по време на мач.

ЖДБ: От какво беше породена тази твоя нервност, от какво си бил ядосан?

ДБ: Гледах как отбора на АЕК води в резултата, а не са толкова добри. А аз не играех и не можех да направя нищо... Все пак това е дерби и аз дойдох да играя точно в такива мачове, в които моята опитност и качества ще помогнат на отбора, не да седя на пейката и да не правя нищо! Но се получи точно обратното.

ЖДБ: И затова си разочарован?

ДБ: Да... Когато не играя, не мога да съм щастлив. Лошото е, че си го изкарах на колега от противниковия отбор. Аз не съм от играчите, търсещи конфликти и това е известен факт, но в тази ситуация се получи обратното, за което съжалявам.

ЖДБ: И сега?..

ДБ: И сега си нося последствията... 3 мача наказание... За което се извинявам на отбора!

ЖДБ: Някои твърдят, че нямаш желание да играеш в ПАОК вече...

ДБ: Ето защо давам интервю на теб, а не на хора които си измислят новини. Това са глупости, с които се цели да се навреди на отбора. Или да си кажат хората: "Гледай го тоя, звездата, не му се играе и затова си изкара червен картон." Което, разбира се, не отговаря на истината. А истината е проста: аз все още изпитвам удоволствие от играта! Когато не играя, съм разочарован и ядосан. Няма как да ми харесва, че не играя и ми плащат добри пари, на фона на всичко, което се случва в Гърция. А на ПАОК мога да помогна на терена, с футболните качества, които притежавам и които съм демонстрирал през цялата си кариера. Когато нямам такава възможност, трудно е да скрия разочарованието си. Аз съм такъв, че ако страстта ми към футбола намалее, тогава ще спра да се ядосвам, да викам и жестикулирам на терена. И това ще значи, че вече футболът, или отборът, за който играя, не ме интересува и ми е все тая. Страстта си е отишла... Но това още не се е случило. ПАОК е моят отбор в момента, а аз се боря за отбора си, дори ако това значи червен картон някой път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови