Бронз от Балканското първенство в Охрид за женския ни отбор по карате

OFFNews 19 октомври 2014 в 16:30 2927 0

Архив

Женският ни национален отбор по карате спечели бронзовите медали на кумите в Балканското първенство за мъже и жени в Охрид, съобщи БГНЕС.

В първенството участие взеха около 300 каратисти от 10 балкански държави.

Мъжкият национален отбор се представи достойно, като достигна до битката за разпределението на бронзовите медали срещу домакините.

Нашият спорт има дълга история и традиции, свързва всички хора и поколения, а сега сме в началото на едно ново предизвикателство. За първи път карате спортът ще бъде включен в семейството на олимпийските спортове. Ние трябва съсредоточим вниманието си върху подготовката и да инвестираме повече време и усилия за напето представяне на Европейските олимпийски игри в Баку през 2015 г., заяви президента на Балканската карате федерация Алексей Петров.

Впечатлен съм и съм силно заинтригуван. Очаквам с нетърпение да дойда на Балканското първенство в София. Високо ценя работата на Балканската карате федерация и президента й Алексей Петров за развитието и популяризирането на нашия спорт и усилията, които полагат за достойно участие на карате в Първите Европейски олимпийски игри в Баку 2015 г., коментира президентът на WKF Антонио Еспинос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!