Бразилия: Трябва ни храна, не футбол (галерия)

Ивайло Анев 29 май 2014 в 14:33 8362 1

Снимка Lunatic News

Протестите в Бразилия против провеждането на световните футболни финали продължават на всевъзможни места и с всякакви мерки.

Малко повече от две седмици остават до началото на спортното събитие на годината - Световното първенство по футбол. С наближаването на датата 12 юни в страната домакин се разрастват и протестите срещу политиката на кабинета и огромните суми, похарчени за организация на първенството, за сметка на растяща бедност сред редовите бразилци.

Тоди и Вал споделят пред "Ройтерс", че работата им е вдъхновена от тежката ситуация на сънародниците им.

Двамата художници наблягат на контрастите. Ако стадионът е пълен и има празник, то в най-бедните квартали е нещо съвсем различно – мизерията никога не си отива. Жителите на тези райони са лишени дори от електричество и вода.

Недоволството на население бе широко отразено и в световните медии. За да привлекат вниманието към посланията си, автори на графити подеха кампания да изрисуват стените в най-бедните квартали на града.

Протестите са насочени предимно към факта, че за организирането на Мондиал 2014 е похарчена космическа сума, която би могла да отиде за бедните и социалните проблеми в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови